ΜΙΑ
ΚΑΜΠΙΑ
ΠΟΛΥ
ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ
Ας γνωρίσουμε το συγγραφέα και ας δούμε πώς εικονογραφεί τα βιβλία του με την τεχνική του "κολάζ"
Το 2009 η κάμπια γιόρτασε τα 40 της !!!
Πώς όμως μεταμορφώνεται μια κάμπια σε πεταλούδα;
Τρώω όσο θέλω; Για να δούμε ...
Βρες τα κρυμμένα τρόφιμα ...
Ο χορός των μπιζελιών ....
Είναι μία μόνο μία η ονειρεμένη Φρουτοπία ....
Η κυρία Φωτεινή κάνει σούπα κόκκινη ...
ΚΑΜΠΙΑ
ΠΟΛΥ
ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ
Το 2009 η κάμπια γιόρτασε τα 40 της !!!
Τρώω όσο θέλω; Για να δούμε ...
Πορτοκαλί:
Δημητριακά
Τα τρόφιμα αυτής της κατηγορίας χωρίζονται
σε ολικής άλεσης
(ψωμί από σιτάρι ολικής
αλέσεως, φρυγανιές από σίκαλη ολικής αλέσεως, δημητριακά από βρώμη ολικής
αλέσεως), το ανεπεξέργαστο ρύζι κ.α.
και επεξεργασμένα
(άσπρο ψωμί, άσπρες φρυγανιές)
, άσπρα μακαρόνια και ρύζι κ.α.
Πράσινο:
Λαχανικά
Για τα λαχανικά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο τρόπος μαγειρέματος. Πχ. τα τηγανητά και οι
αλατισμένες κονσέρβες πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή.
Κόκκινο:
Φρούτα
Τα φρούτα μπορεί φρέσκα ή ξερά.
Στην κορυφή πρέπει να βρίσκονται τα προϊόντα φρούτων με ζάχαρη π.χ
κομπόστες, φρουτοποτά, χυμοί με ζάχαρη.
Κίτρινο:
Λίπη
Στην ομάδα των λιπαρών ανήκουν όλα τα
έλαια π.χ ελαιόλαδο, λινέλαιο, καλαμποκέλαιο και τα ελαιώδη προϊόντα πλούσια σε λίπος όπως βούτυρο, μαγιονέζα, λίπος από
κρέας κ.α. Υπάρχουν βέβαια και οι ξηροί καρποί που αποτελούνται κυρίως από
λίπος αλλά επειδή θεωρούνται καλές πηγές χορτοφαγικής πρωτεΐνης τους βρίσκουμε
στην ομάδα του κρέατος.
Μπλε:
Γαλακτοκομικά
Στην
ομάδα των γαλακτοκομικών ανήκουν όλα τα τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο, δηλαδή το
γάλα, το γιαούρτι, τα τυριά, το ξινόγαλα κ.α.
Μωβ:
κρεατικά, πουλερικά
Από την ομάδα του κρέατος ιδιαίτερη έμφαση δίνεται
στην καλή επιλογή. Τα ψάρια και τα όσπρια ωφελούν σε συχνή κατανάλωση ενώ το
κόκκινο κρέας και τα πουλερικά με λίπος συστήνεται να καταναλώνονται πιο αραιά.
Βρες τα κρυμμένα τρόφιμα ...
Ο χορός των μπιζελιών ....
Η κυρία Φωτεινή κάνει σούπα κόκκινη ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.