Ετικέτες

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Πάμε για ψώνια;

Πάμε για ψώνια;





Συντήρηση τροφίμων



Σε όλους αρέσουν τα φρέσκα τρόφιμα. Είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σε μία εποχή όπου μπορούμε να έχουμε σχεδόν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, φρέσκο, όποιο τρόφιμο τραβά η ψυχή μας.
Τα παλιά όμως χρόνια δεν είχαν αυτήν την πολυτέλεια. 


 


Οι άνθρωποι δεν είχαν ψυγείο και διατηρούσαν αλλιώς τα τρόφιμα τους. Σήμερα δεν διανοείται κανείς να υπάρχει σπίτι , χωρίς ψυγείο. Τότε όμως δεν υπήρχαν ψυγεία αλλά είχαν εφεύρει άλλους τρόπους συντήρησης.
Όπως:
Παστά και Τουρσιά
Αυτοί είναι δύο από τους πιο απλούς και παραδοσιακούς τρόπους συντήρησης. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις το τρόφιμο σε αλάτι (παστό) ή σε ξύδι (τουρσί). Το αλάτι και το ξύδι μπορούν να διατηρήσουν το τρόφιμο για ένα  χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιείται κυρίως σε αλλαντικά, ψάρια και κάποια λαχανικά.






 Kονσερβοποίηση.
 H Κονσερβοποίηση γίνεται με τη θέρμανση τροφίμων μέσα σε κλειστά δοχεία με σκοπό την καταστροφή των μικροοργανισμών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αλλοιώσεις καιτη διαφύλαξη των τροφίμων από μία νέα μόλυνσή τους, όπως και από την επίδραση του αέρα. Στο σπίτι μπορούμε να αποθηκεύσουμε διάφορα τρόφιμα (π.χ. λαχανικά) σε βαζάκια, δημιουργώντας κενό αέρος όπως γίνεται συνήθως για τις σάλτσες ή τις μαρμελάδες.





Αποξήρανση
Η αποξήρανση είναι η διαδικασία αφαίρεσης της υγρασίας από ένα τρόφιμο. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο μειώνεται το βάρος του αλλά αυξάνεται και ο χρόνος ζωής του. Τα παλιά χρόνια η αποξήρανση γινόταν στον ήλιο, στον αέρα ή τη φωτιά.

 Συντήρηση σε ζάχαρη
 Μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη συντήρηση φρούτων (κυρίως μαρμελάδες κομπόστες και γλυκά κουταλιού).





Συντήρηση με κάπνισμα
Τα τρόφιμα καπνίζονται με  καπνό που προέρχεται από την καύση ξύλων ή και αρωματικών θάμνων π.χ. φασκομηλιά, μυρτιά, δάφνη κ.ά. Εφαρμόζεται για τη συντήρηση ψαριών, κρέατος ή προϊόντων κρέατος (π.χ. λουκάνικα), στα οποία δίδει ιδιαίτερο άρωμα και γεύση που αρέσει σε πολλούς καταναλωτές.








Ας σχολιάσουμε και μερικές διαφημίσεις!!!!!!!!!!!




ΠΗΓΗ: YOUTUBE



Για να δούμε όμως τα συστατικά και 
τον πίνακα διατροφικής αξίας:


ΠΗΓΗ: healthoverthirty.gr


Δώδεκα μήνες αθλητές




Κύβοι, κύβοι ...










Αλλά και παράλληλες δημιουργίες!!!














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.