Ετικέτες

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Παιδιά ετοιμαστείτε!!!! Έρχεται το
Σούπερ  Μπλε Ματωμένο Φεγγάρι



Το σπάνιο φαινόμενο που θα λάβει χώρα στις 31 Ιανουαρίου, έχει να συμβεί από το 1866 και ονομάζεται "Σούπερ Μπλε Ματωμένο Φεγγάρι".
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στρέψετε το βλέμμα σας στον ουρανό, να παραδοθείτε στη "μαγεία" και να αντιληφθείτε πόσο "μικροί" είμαστε μέσα στο σύμπαν.
Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό "Sciences et Avenir" το σπάνιο φαινόμενο "super blue moon" θα συνδυάζει μία "σούπερ σελήνη", μία "μπλε σελήνη" και μία "έκλειψη σελήνης". Πρόκειται για μία συνύπαρξη φαινομένων που έχει να συμβεί εδώ και 152 χρόνια.


Σούπερ - (Υπέρ-) Φεγγάρι
Την ημέρα εκείνη ο δορυφόρος μας θα έχει πλησιάσει στη Γη πάρα πολύ και έτσι το φεγγάρι θα φαίνεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο από όσο μια συνηθισμένη πανσέληνος.
 
 Μπλε Φεγγάρι
Μπλε φεγγάρι αποκαλείται μια επιπλέον πανσέληνος εντός του έτους. Τα περισσότερα έτη έχουν δώδεκα πανσελήνους, τις περισσότερες φορές μια κάθε μήνα. Ωστόσο κάθε ημερολογιακό έτος περιλαμβάνει δώδεκα  σεληνιακούς κύκλους και έντεκα ημέρες ακόμη. Αυτές αθροίζονται και ως αποτέλεσμα κάθε δύο ή τρια χρόνια έχουμε ένα επιπλέον φεγγάρι, φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 2,72 χρόνια.  
Αυτή η πρόσθετη πανσέληνος αποκαλείται  "μπλε φεγγάρι"
 
 Ματωμένο Φεγγάρι



 
 Έκλειψη Σελήνης είναι το φαινόμενο κατά το οποίο η Σελήνη περνά ακριβώς πίσω από την Γη στην σκιά της. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη είναι σε συζυγία, με την Γη ευρισκόμενη μεταξύ των δύο άλλων σωμάτων. Κάτι τέτοιο είναι δυνατόν μονάχα σε νύχτα με πανσέληνο.  Μια έκλειψη Σελήνης είναι ορατή από οποιοδήποτε σημείο στην πλευρά της Γης που είναι νύχτα. Το φαινόμενο μπορεί να έχει διάρκεια μερικών ωρών.
Κάθε χρόνο συμβαίνουν από δύο ως πέντε εκλείψεις, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν είναι όμως ολικές. 


Η σελήνη αυτή στις 31 Ιανουαρίου θα αποκτήσει έντονο πορφυρό χρώμα, που σύμφωνα με τους επιστήμονες, οφείλεται στο ότι ευθυγραμμίζεται με τη Γη και τον Ήλιο.
Και Μπλε Φεγγάρι, και υπερπανσέληνος, και Ματωμένο Φεγγάρι και πόσοι ακόμη λόγοι εκείνο το βράδυ να θαυμάσετε το σπάνιο φαινόμενο συγχρονισμού των τριών φαινομένων…
Πηγή βίντεο: Charles Walton και nemesis maturity - youtube
Πηγές κειμένων: enikos.gr   - newsit.gr - wikipedia.org 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.