Ετικέτες

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

 Άνθρωποι και μηχανές


Δείτε το παρακάτω βίντεο:



ΓΟΥΟΛ-Υ - WALL-E700 χρόνια έχουν περάσει από σήμερα και οι άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Γη αφήνοντας πίσω έναν απέραντο σκουπιδότοπο.
Το χάλι αυτό συμμαζεύει υπομονετικά ο WALL-E, ένα συμπαθέστατο ρομποτάκι που είναι προγραμματισμένο να φτιάχνει ουρανοξύστες από συμπιεσμένα σκουπίδια.
Τόσους αιώνες όμως ο ακούραστος αυτός εργάτης συλλέγει οτιδήποτε προκαλεί το ενδιαφέρον του, έχει για παρέα μία κατσαρίδα ενώ φαίνεται πως νιώθει μόνος.
Τα πράγματα θα αλλάξουν όταν γνωρίσει την EVE, ένα ρομπότ τελευταίας τεχνολογίας σταλμένο απ' τους ανθρώπους του διαστημικού κρουαζιερόπλοιου Axiom, με αποστολή να βρει ένα δείγμα βλάστησης που θα ανοίξει το δρόμο για τον επαναπατρισμό τους

Η ΕΥΑ συνειδητοποιεί ότι ο  WALL-E έχει ανακαλύψει κατά λάθος το κλειδί για το μέλλον του πλανήτη και θέλει να επιστρέψει γρήγορα στην έδρα της, το πολυτελές διαστημόπλοιο Axiom, όπου πλέον κατοικούν όλοι οι άνθρωποι της γης, για να τους ανακοινώσει το νέο. Ο WALL-E ακολουθεί την ΕΥΑ μέσα στο γαλαξία και έτσι ξεκινά μια περιπέτεια, 700 χρόνια μακριά από σήμερα.








Το ρομπότ Πινόκιο

Έτος 3000μ.Χ. Ο Τζεπέτο με τη βοήθεια του πιστού του βοηθού Σπένσερ, ενός ψηφιακού πιγκουίνου, φτιάχνει ένα γιο, τον Πινόκιο. Ο Πινόκιο είναι ένα μοναδικό ρομπότ που χάρη στα ειδικά μικροτσίπ διαθέτει καλπάζουσα φαντασία. Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος της πόλης Σκαμπόλι αντίπαλος του Τζεπέτο, πιστεύει ότι τα παιδιά καταστέφουν την πόλη του. Έτσι κατασκευάζει έναν παιδότοπο με σκοπό να τα περιορίσει μόνο σε αυτό το μέρος. Ο Σκαμπόλι εξαπατά τον αθώο Πινόκιο και τον πείθει να τον βοηθήσει να μετατρέψει όλα τα παιδιά σε ρομπότ. Όμως, ο Πινόκιο καταλαβαίνει ότι κάτι πάει στραβά. Με την βοήθεια των φίλων του και της ψηφιακής νεράϊδας Σιμπερίνα, το μικρό ρομπότ μαθαίνει ό,τι του είναι απαραίτητο για να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να γίνει Αληθινό αγόρι.

Δείτε το τρέιλερ:


Δείτε την ταινία:




Και μια που μιλήσαμε για εφευρέσεις και ιδιαίτερα για το ψυγείο:


Συντήρηση τροφίμων



Σε όλους αρέσουν τα φρέσκα τρόφιμα. Είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σε μία εποχή όπου μπορούμε να έχουμε σχεδόν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, φρέσκο, όποιο τρόφιμο τραβά η ψυχή μας.
Τα παλιά όμως χρόνια δεν είχαν αυτήν την πολυτέλεια. 





Οι άνθρωποι δεν είχαν ψυγείο και διατηρούσαν αλλιώς τα τρόφιμα τους. Σήμερα δεν διανοείται κανείς να υπάρχει σπίτι , χωρίς ψυγείο. Τότε όμως δεν υπήρχαν ψυγεία αλλά είχαν εφεύρει άλλους τρόπους συντήρησης.
Όπως:
Παστά και Τουρσιά

Αυτοί είναι δύο από τους πιο απλούς και παραδοσιακούς τρόπους συντήρησης. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις το τρόφιμο σε αλάτι (παστό) ή σε ξύδι (τουρσί). Το αλάτι και το ξύδι μπορούν να διατηρήσουν το τρόφιμο για ένα  χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιείται κυρίως σε αλλαντικά, ψάρια και κάποια λαχανικά.







Kονσερβοποίηση.
 H Κονσερβοποίηση γίνεται με τη θέρμανση τροφίμων μέσα σε κλειστά δοχεία με σκοπό την καταστροφή των μικροοργανισμών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αλλοιώσεις και τη διαφύλαξη των τροφίμων από μία νέα μόλυνσή τους, όπως και από την επίδραση του αέρα. Στο σπίτι μπορούμε να αποθηκεύσουμε διάφορα τρόφιμα (π.χ. λαχανικά) σε βαζάκια, δημιουργώντας κενό αέρος όπως γίνεται συνήθως για τις σάλτσες ή τις μαρμελάδες.






Αποξήρανση
Η αποξήρανση είναι η διαδικασία αφαίρεσης της υγρασίας από ένα τρόφιμο. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο μειώνεται το βάρος του αλλά αυξάνεται και ο χρόνος ζωής του. Τα παλιά χρόνια η αποξήρανση γινόταν στον ήλιο, στον αέρα ή τη φωτιά.

 Συντήρηση σε ζάχαρη

 Μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη συντήρηση φρούτων (κυρίως μαρμελάδες κομπόστες και γλυκά κουταλιού).




Συντήρηση με κάπνισμα
Τα τρόφιμα καπνίζονται με  καπνό που προέρχεται από την καύση ξύλων ή και αρωματικών θάμνων π.χ. φασκομηλιά, μυρτιά, δάφνη κ.ά. Εφαρμόζεται για τη συντήρηση ψαριών, κρέατος ή προϊόντων κρέατος (π.χ. λουκάνικα), στα οποία δίδει ιδιαίτερο άρωμα και γεύση που αρέσει σε πολλούς καταναλωτές.








Το ηλιακό λεωφορείο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.