Η ΕΥΑ συνειδητοποιεί ότι ο WALL-Eέχει ανακαλύψει κατά λάθος το κλειδί για το μέλλον του πλανήτη και θέλει να επιστρέψει γρήγορα στην έδρα της, το πολυτελές διαστημόπλοιο Axiom, όπου πλέον κατοικούν όλοι οι άνθρωποι της γης, για να τους ανακοινώσει το νέο. Ο WALL-E ακολουθεί την ΕΥΑ μέσα στο γαλαξία και έτσι ξεκινά μια περιπέτεια, 700 χρόνια μακριά από σήμερα.
Το ρομπότ Πινόκιο
Έτος 3000μ.Χ. Ο Τζεπέτο με τη βοήθεια του πιστού του βοηθού Σπένσερ, ενός ψηφιακού πιγκουίνου, φτιάχνει ένα γιο, τον Πινόκιο. Ο Πινόκιο είναι ένα μοναδικό ρομπότ που χάρη στα ειδικά μικροτσίπ διαθέτει καλπάζουσα φαντασία. Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος της πόλης Σκαμπόλι αντίπαλος του Τζεπέτο, πιστεύει ότι τα παιδιά καταστέφουν την πόλη του. Έτσι κατασκευάζει έναν παιδότοπο με σκοπό να τα περιορίσει μόνο σε αυτό το μέρος. Ο Σκαμπόλι εξαπατά τον αθώο Πινόκιο και τον πείθει να τον βοηθήσει να μετατρέψει όλα τα παιδιά σε ρομπότ. Όμως, ο Πινόκιο καταλαβαίνει ότι κάτι πάει στραβά. Με την βοήθεια των φίλων του και της ψηφιακής νεράϊδας Σιμπερίνα, το μικρό ρομπότ μαθαίνει ό,τι του είναι απαραίτητο για να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να γίνει Αληθινό αγόρι.
Δείτε το τρέιλερ:
Δείτε την ταινία:
Και μια που μιλήσαμε για εφευρέσεις και ιδιαίτερα για το ψυγείο:
Συντήρηση τροφίμων
Σε όλους αρέσουν τα φρέσκα τρόφιμα. Είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σε μία εποχή όπου μπορούμε να έχουμε σχεδόν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, φρέσκο, όποιο τρόφιμο τραβά η ψυχή μας.
Τα παλιά όμως χρόνια δεν είχαν αυτήν την πολυτέλεια.
Οι άνθρωποι δεν είχαν ψυγείο και διατηρούσαν αλλιώς τα τρόφιμα τους. Σήμερα δεν διανοείται κανείς να υπάρχει σπίτι , χωρίς ψυγείο. Τότε όμως δεν υπήρχαν ψυγεία αλλά είχαν εφεύρει άλλους τρόπους συντήρησης. Όπως:
Παστά και Τουρσιά
Αυτοί είναι δύο από τους πιο απλούς και παραδοσιακούς τρόπους συντήρησης. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις το τρόφιμο σε αλάτι (παστό) ή σε ξύδι (τουρσί). Το αλάτι και το ξύδι μπορούν να διατηρήσουν το τρόφιμο για ένα χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιείται κυρίως σε αλλαντικά, ψάρια και κάποια λαχανικά.
Kονσερβοποίηση.
HΚονσερβοποίηση γίνεται με τη θέρμανση τροφίμων μέσα σε κλειστά δοχεία με σκοπό την καταστροφή των μικροοργανισμώνπου θα μπορούσαν να προκαλέσουν αλλοιώσεις και τη διαφύλαξη των τροφίμων από μία νέα μόλυνσή τους, όπως και από την επίδραση του αέρα. Στο σπίτι μπορούμε να αποθηκεύσουμε διάφορα τρόφιμα (π.χ. λαχανικά) σε βαζάκια, δημιουργώντας κενό αέρος όπως γίνεται συνήθως για τις σάλτσες ή τις μαρμελάδες.
Αποξήρανση
Η αποξήρανση είναι η διαδικασία αφαίρεσης της υγρασίας από ένα τρόφιμο. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο μειώνεται το βάρος του αλλά αυξάνεται και ο χρόνος ζωής του. Τα παλιά χρόνια η αποξήρανση γινόταν στον ήλιο, στον αέρα ή τη φωτιά.
Συντήρηση σε ζάχαρη
Μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη συντήρηση φρούτων (κυρίως μαρμελάδες κομπόστες και γλυκά κουταλιού).
Συντήρηση με κάπνισμα
Τα τρόφιμα καπνίζονται με καπνό που προέρχεται από την καύση ξύλων ή και αρωματικών θάμνων π.χ. φασκομηλιά, μυρτιά, δάφνη κ.ά. Εφαρμόζεται για τη συντήρηση ψαριών, κρέατος ήπροϊόντων κρέατος (π.χ. λουκάνικα), στα οποίαδίδει ιδιαίτερο άρωμα και γεύση που αρέσει σε πολλούς καταναλωτές.
Το ηλιακό λεωφορείο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.