Ετικέτες

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

 Ο εξάχρονος ήρωας της Ορλεάνης


Τυφώνας:  ένα σύστημα θύελλας με κλειστή περιστροφική (κυκλωνική) κυκλοφορία γύρω από ένα ήρεμο κέντρο χαμηλής βαρομετρικής πίεσης, γνωστό ως μάτι του κυκλώνα

Τα συστήματα αυτά δημιουργούνται πάνω από θερμούς ωκεανούς ή μεγάλες θάλασσες υπό ορισμένες προϋποθέσεις, αλλά ποτέ πάνω από στεριές, και όταν φτάνουν σε ψυχρότερα νερά ή στη στεριά, διαλύονται. Παράγουν βαριές καταιγίδες και εξαιρετικά σφοδρούς ανέμους και αποτελούν τους μεγαλύτερους μετεωρολογικούς κινδύνους των ναυτιλλομένων στις τροπικές θάλασσες, καθώς και των πληθυσμών των παράκτιων περιοχών που πλήττονται από αυτά.

Ο Τυφώνας Κατρίνα 2005

Ο Τυφώνας Καταρίνα 2004

ΠΗΓΗ: https://el.wikipedia.org/


Ο Τυφώνας Κατρίνα 

 Στις 29 Αυγούστου του 2005 η πολιτεία της Λουϊζιάνα των ΗΠΑ χτυπήθηκε από τον Τυφώνα Κατρίνα. Η πόλη της Νέας Ορλεάνης, που επλήγη περισσότερο, έχει μία ιδιαιτερότητα: βρίσκεται πιο χαμηλά από το επίπεδο της θάλασσας και γι' αυτό προστατεύεται από φράγματα. 

Είχε προηγηθεί προειδοποίηση από τις αρχές για εγκατάλειψη της περιοχής, αλλά δυστυχώς πολλοί δεν τα κατάφεραν να εγκαταλείψουν την περιοχή και κλείστηκαν στα σπίτια τους ή σε ένα μεγάλο κλειστό στάδιο. 

Το αποτέλεσμα ήταν η μισή και πλέον πόλη της Νέας Ορλεάνης να βυθιστεί, καθότι το επίπεδο της πόλης είναι κάτω από το επίπεδο της στάθμης του νερού της θάλασσας. Οι νεκροί από τον τυφώνα ανήλθαν σε χιλιάδες. Πολλοί πέθαναν στα σπίτια τους.


Ήταν ένας από τους ισχυρότερους και καταστρεπτικότερους τυφώνες που έχουν πλήξει ποτέ τον Ατλαντικό. 



Σ' αυτές, περίπου, τις συνθήκες έγινε ήρωας ο μικρός Ντεαμόντε Λοβ (ο εξάχρονος του βιβλίου της Γλώσσας). Το ελικόπτερο δεν επέστρεψε ποτέ να πάρει τους γονείς των μωρών και έτυχε σ' αυτόν η μοίρα να γίνει ο σωτήρας τους...
















ΠΗΓΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: 

https://www.iefimerida.gr/

https://www.thetoc.gr/


Αριστούχος στις Πανελλαδικές πρόσφυγας της Μόριας




ΠΗΓΗ: https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/350109_aristoyhos-stis-panelladikes-prosfygas-tis-morias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.