Ετικέτες

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Βιβλιοπροτάσεις
Σήμερα οι προτάσεις  είναι αγαπημένα μου βιβλία! 

Οι προτάσεις καλύπτουν ένα εύρος και από άποψη γούστου αλλά και σε βαθμό δυσκολίας!

1)Ένα από τα πιο αγαπημένα μου βιβλία, από έναν συγγραφέα που αγαπήθηκε από χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο!


Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίο 

 Μάθετε πληροφορίες για τον συγγραφέα

Επίσκεψη στον επίσημο ιστότοπο του συγγραφέα 


2)Το βιβλίο  «Charlotte's web» του Ε.Β.White έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα 10 καλύτερα βιβλία της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας του 20ου αιώνα.




Διαβάστε απόσπασμα από το βιβλίο 


3)Και μια αστυνομική ιστορία με έναν ασυνήθιστο ντεντέκτιβ! 

Η Ντόροθυ Σνότ εξαφανίστηκε! Στο δάσος, η είδηση πέφτει σαν βόμβα. Η πιο πλούσια και συνάμα η πιο αγαπητή κάμπια σε ολόκληρο το δάσος εξαφανίστηκε από τη βελανιδιά της! Σύμπτωση; Απαγωγή; Ή κάτι χειρότερο; Ο μόνος που μπορεί να λύσει το μυστήριο είναι ο Κορνήλιος Κρικ, ο διασημότερος σκίουρος ντετέκτιβ όλου του δάσους. Ίσως και όλου του κόσμου... Κι η αναζήτηση ξεκινά...


 
4) Ο ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ του BARBEAU PHILIPPE
Αλλεργικοί στα μαθηματικά, ανεπίδεκτοι μαθήσεως και τρομερά άτακτοι ο Ξανθομπάμπουρας και οι συμμαθητές του δεν αφήνουν δάσκαλο να στεριώσει στην τάξη τους. Ώσπου έρχεται ο "Τυφλοπόντικας".
Στην αρχή τα παιδιά τον υποδέχονται με έχθρα και καχυποψία. Σιγά-σιγά όμως ανακαλύπτουν μαζί χαρές που ούτε τις φαντάζονταν. Και όλοι μαζί ρίχνονται στην περιπέτεια . .


Και μια και μιλήσαμε πρόσφατα για παραμύθια:
 5) Τα παραμύθια της ζωής μας επαναφέρουν στη μνήμη μας μια μεγάλη πολιτισμική κληρονομιά, δημιουργώντας ένα αρχείο από τις πιο δημοφιλείς ιστορίες του δυτικού κόσμου, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Κλασικά παραμύθια από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς που όλοι νομίζουμε ότι ξέρουμε - ακόμα κι αν δεν είμαστε σε θέση να τα διηγηθούμε - δημιουργούν ένα μοναδικό πανόραμα νοσταλγικής, συλλογικής μνήμης. Μια σπάνια συλλογή από γκραβούρες και εικόνες φημισμένων καλλιτεχνών του 19ου αι. προσφέρει μια ξεχωριστή αισθητική απόλαυση.περιλαμβάνει παραμύθια των: Γκριμ, Περό, Άντερσεν, Μπομον κ.ά.
Και επειδή στην κουβέντα μας βάλαμε και τα ξωτικά της Ιρλανδίας:

Καλή ανάγνωση!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.