Ετικέτες

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Πρωταπριλιά


Η καλύτερη πρωτοαπριλιάτικη φάρσα όλων των εποχών

Η φάρσα όμως που έχει μείνει στην ιστορία σαν μία από τις πιο διάσημες όλων των εποχών είναι αυτή που έκανε ο δημοσιογράφος του BBC Richar Dimbleby στην εκπομπή Panorama το 1957.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής του παρουσίασε ένα βίντεο διάρκειας τριών λεπτών το οποίο έδειχνε μια οικογένεια από τη νότια Ελβετία η οποία έκανε συγκομιδή μακαρονιών… από δέντρα! Στο βίντεο το φυτό ονομάστηκε “spaghetti tree”.

Το χαμηλό βιοτικό επίπεδο που είχαν οι Βρετανοί εκείνη την εποχή, καθώς επίσης και το γεγονός ότι τα μακαρόνια ήταν είδος πολυτελείας τους οδήγησε στο να σπάσει το τηλεφωνικό κέντρο του BBC από τηλεφωνήματα, στα οποία οι τηλεθεατές ζητούσαν συμβουλές για το πώς μπορούσαν να καλλιεργήσουν μακαρόνια. 
Δείτε το βίντεο!!!!!!!!!


ΠΗΓΗ: https://www.alfavita.gr/.../i-kalyteri-protoapriliatiki-farsa-olon-ton-epohon



Ο απίστευτος κόσμος του Vincent van Gogh ζωντανεύει μέσα από ένα εκπληκτικό animation

 

Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ (Vincent Willem van Gogh, προφορά στα ολλανδικά: Βίνσεντ φαν Χοχ) (30 Μαρτίου 185329 Ιουλίου 1890) ήταν Ολλανδός ζωγράφος. Εν ζωή, το έργο του δεν σημείωσε επιτυχία ούτε ο ίδιος αναγνωρίστηκε ως σημαντικός καλλιτέχνης. Ωστόσο, μετά το θάνατό του, η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών.
Συνολικά δημιούργησε σε διάστημα περίπου δέκα ετών περισσότερους από 800 πίνακες και 1000 μικρότερα σχέδια. Σώζεται ακόμα εκτενής αλληλογραφία του με τον αδελφό του, που περιλαμβάνει περισσότερα από 700 γράμματα. Επίσης ο βαν Γκογκ είναι διάσημος για τις πινελιές του οι οποίες πολλές φορές παρουσιάζουν μια κίνηση.


Στο παρακάτω εκπληκτικό animation μερικοί από τους διασημότερους πίνακες του Vincent van Gogh παίρνουν σάρκα και οστά, εισάγωντας τον θεατή στον απίστευτο κόσμο του μεγάλου ζωγράφου.

Απολαύστε... 
 μουσική: Experience" του  Ludovico Einaudi 








 Παρακολουθήστε την "Έναστρη νύχτα" του Vincent van Gogh  επίσης σε ένα καταπληκτικό  animation








 Αν σας άρεσε το κομμάτι " Experience" του  Ludovico Einaudi δείτε το ολόκληρο στο παρακάτω βίντεο με τον ίδιο στο πιάνο:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.